Senioren fietsen door hun verleden (en worden opgewacht door Sven Kums)

Woonzorgcentrum Lucie Lambert heeft enkele senioren een virtueel fietstochtje laten maken langsheen plaatsen die ze nog uit hun jeugd kennen. Aan de finish wachtten bloemen en een medaille, overhandigd door niemand minder dan voetballer Sven Kums.

Zes bewoners van Lucie Lambert in Buizingen namen deel aan de uitdaging. Al hoefden ze niet de regen in, want ze konden hun kilometers in het woonzorgcentrum zelf malen. Dat deden ze op een fitnesstoestel, terwijl hun route op een scherm geprojecteerd werd.

Dat toestel, een zogenaamde Memoride, biedt senioren de kans om enerzijds te bewegen, en anderzijds nog eens een virtueel bezoekje te brengen aan de plaatsen die ze nog kennen uit hun kindertijd. Al kunnen ze er ook voor kiezen om nog eens die ene exotische bestemming waar ze ooit op vakantie gingen, aan te doen. 

Aan het einde van de rit stond Sven Kums klaar om de senioren te feliciteren. En ook het Halse stadsbestuur kwam de souplesse van de wielrenners-voor-één-dag bewonderen.

Sven Kums (r.) stond aan het einde van de rit klaar met de bloemen.
RV Sven Kums (r.) stond aan het einde van de rit klaar met de bloemen.
De deelnemers zijn er helemaal klaar voor.
RV De deelnemers zijn er helemaal klaar voor.
Bloemen voor iedereen.
RV Bloemen voor iedereen.
Ook het personeel wilde wel even met Sven Kums op de foto.
RV Ook het personeel wilde wel even met Sven Kums op de foto.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.