Racen tegen de tijd

IN DE KIJKER: DE VRIE KADEIKES

De Vrie Kadeikes in hun nieuwe hangar langs de Felix Roggemanskaai.
Foto Mozkito De Vrie Kadeikes in hun nieuwe hangar langs de Felix Roggemanskaai.
Als je als groep iets wil laten zien, dan moet je natuurlijk een hangar hebben. De Vrie Kadeikes hadden die jarenlang in Lembeek, tot ze vorig jaar moesten uitwijken.

"Het werd een race tegen de tijd", vertelt voorzitter Chris De Greef. "We verhuisden eerst even naar een hangar in Hondzocht - met de hulp van de collega's van De Boerkes - en vonden een nieuwe werkplaats langs de Felix Roggemanskaai. Voor we daar aan de slag konden, hebben we met de hele groep nog een nieuwe vloer gelegd, zodat we in november volop konden bouwen aan een nieuwe chaar. We zitten hier ook perfect. We staan snel in het centrum van Halle en 's avonds kunnen we onze chaar meteen op dit erf parkeren."


"Door de verhuisperikelen was de goesting groot om ook deze keer iets moois te maken", vervolgt De Greef. "Het was een heftig jaar voor ons, maar ik ben blij dat we met deze bende toch voort kunnen gaan. Een goede werkplaats vinden, is immers niet altijd evident."


De Vrie Kadeikes pakken deze keer uit met het thema 'Vrie Getikt', met horloges en klokken als blikvangers. Vorig jaar eindigde de groep nog net in de top vijf. (BKH)