Politie legt in september focus op rijden onder invloed en gebruik van de gsm achter het stuur

Illustratiebeeld.
Ronny De Coster Illustratiebeeld.
De politiediensten zullen in september extra controleren op het rijden onder invloed van alcohol en gebruik van de gsm achter het stuur. Bedoeling is om het aantal verkeersongevallen te doen dalen om zo ook het aantal gewonden en doden te laten dalen.

“De provincie wil samen met de lokale en federale politiediensten een daling van het aantal verkeersongevallen realiseren”, luidt het in een persbericht van de provincie Vlaams-Brabant. “Vorig jaar telden we 3.134 verkeersongevallen in onze provincie. Daarbij vielen 34 doden, 256 zwaargewonden en 3.696 lichtgewonden. Bij een op de tien van die ongevallen met zwaargewonden of doden bleek de bestuurder onder invloed van alcohol te rijden.

Daarnaast zal ook het gebruik van de gsm achter het stuur extra aandacht krijgen. Volgens provinciegouverneur Lodewijk De Witte (sp.a) wordt afleiding achter het stuur aanzien als de nieuwe killer in het verkeer. “Wie betrapt wordt riskeert een boete die kan oplopen tot 2.000 euro en men riskeert voor de politierechtbank een rijverbod”, klinkt het.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Freddy De Vos

    Men mag de boetes vertienvoudigen, misschien dat de mensen dat 2 keer nadenken voor ze domme dingen doen. Mooi werk van de politie!

  • Freddy De Vos

    Goed, men zou dit soort controles vaker moeten doen en onmiddellijk het rijbewijs intrekken bij betrapping. Bellen/ alcohol/ drugs en rijden gaan niet samen! Bij gsm achter het stuur zou men het rijexamen onmiddellijk opnieuw moeten afleggen, misschien dat men dan eens gaat nadenken over de zware risico's die men neemt!