Plan voor nieuwe park ‘Zenneweide’ voorlopig goedgekeurd

Momenteel is er nog weinig van te merken, maar hier zal het nieuwe groene park komen te liggen.
Mozkito Momenteel is er nog weinig van te merken, maar hier zal het nieuwe groene park komen te liggen.
Er is nog een lange weg af te leggen, maar het nieuwe park aan de rand van het centrum in Lembeek komt opnieuw een stapje dichterbij. De provincieraad keurde het uitvoeringsplan Lembeek-Noord, dat de aanleg van het nieuwe park Zenneweide mogelijk maakt, voorlopig goed.

In dat plan wordt de bestemming van de oude industriezone gewijzigd naar natuurgebied. Naast het terrein is nog wel ruimte voorzien voor nieuwe bedrijven om zich te vestigen. Op die manier komt er bijna acht hectare extra groen in het centrum, maar is er toch nog ruimte voor een regionaal bedrijventerrein. 

“We willen het regionaal bedrijventerrein beter inrichten en mogelijkheden scheppen voor bedrijven die zich op het industrieterrein willen vestigen”, zegt gedeputeerde Ann Schevenels (Open Vld). Eerder werd al een openbaar onderzoek georganiseerd, waarbij een tiental reacties binnenliepen. “Woensdag werd het plan voorlopig goedgekeurd”, aldus gedeputeerde Schevenels. “De volgende stap in de procedure is een openbaar onderzoek over het ontwerp van het uitvoeringsplan.” 

Pas wanneer al die procedures achter de rug zijn, kunnen de nodige vergunningen aangevraagd worden en kan gestart worden met de aanleg van het park. Het nieuwe park zal aansluiten op het wandel- en fietsnetwerk langs het Kanaal Brussel-Charleroi. 

Als alles verloopt zoals gepland, zal het nieuwe park Zenneweide er over enkele jaren zo uitzien.
Mozkito Als alles verloopt zoals gepland, zal het nieuwe park Zenneweide er over enkele jaren zo uitzien.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.