Pintjes drinken aan toog Oud Rodenem

GROEP IN DE KIJKER: DE GEBEURE

De leden ontspannen tijdens het werk in de hangar even met een fris pintje aan de toog van het gesloten carnavalscafé.
Foto Mozkito De leden ontspannen tijdens het werk in de hangar even met een fris pintje aan de toog van het gesloten carnavalscafé.
Oud Rodenem mag dan al meer dan een jaar gesloten zijn, maar het legendarische café leeft wel verder in de hangar van De Gebeure.

"Het hele café moest leeggehaald worden en zo kreeg ik de vraag of de toog ergens heen moest", lacht Herman Sluys, die in december 2014 aan diezelfde toog zijn laatste pinten tapte. Tot dan was Oud Rodenem een paradijs voor de Halse carnavalisten, gezien zowat alle groepen er hun feestjes of eetfestijnen organiseerden. "Het zou zonde geweest zijn om alles zomaar verloren te laten gaan", zegt Danny Sluys, voorzitter van De Gebeure. "We hadden wat plaats vrij in de hangar en nu kunnen we elke avond tijdens het werk een pint drinken aan de toog van Oud Rodenem. De tapinstallatie hebben we evenwel niet aangesloten, anders zouden we te veel moeten drinken om het vat telkens leeg te krijgen. (lacht)"


De Gebeure eerden Herman vorig jaar nog door hem en Oud Rodenem als thema in de stoet te gebruiken. Herman tapte toen zelfs pinten op de char van de groep. Al zijn De Gebeure niet de eersten om de toog van een gesloten carnavalscafé naar hun hangar te halen. De leden van Van Uure Zegge drinken hun pint immers aan de toog van café Deridder, dat enkele maanden geleden de deuren sloot. (BKH)