Parket gaat bestuurders met glaasje op streng vervolgen tijdens provinciale actieweek

DILBEEK: Politiecontrole controle alcoholcontrole verkeerscontrole BOB BOB-controle BOB-campagne Alfons Gossetlaan Groot-Bijgaarden:
Mozkito DILBEEK: Politiecontrole controle alcoholcontrole verkeerscontrole BOB BOB-controle BOB-campagne Alfons Gossetlaan Groot-Bijgaarden:
Wie volgende week in het gerechtelijk arrondissement Halle-Vilvoorde betrapt wordt op rijden onder invloed van alcohol zal sowieso vervolgd worden door het parket. “We scharen ons achter het provinciaal actieplan dat door de provincie georganiseerd wordt”, laat het parket weten.

“Alcoholintoxicatie achter het stuur is in ons land een ernstig en nog steeds onderschat probleem, net zoals rijden onder invloed van verdovende middelen”, laat Gilles Blondeau, woordvoerder bij het parket Halle-Vilvoorde, weten. “Wij willen de sensibilisering voor dit gevaar verhogen door zichtbaarheid te geven aan onze vervolgingen. Op de processen-verbaal die opgemaakt worden in de actieweek tussen 9 en 15 maart zullen we een verscherpt vervolgingsbeleid toepassen. De mogelijkheid wordt voorzien om voorstellen tot minnelijke schikking om te zetten in een strafbemiddeling of een rechtstreekse dagvaarding. Afhankelijk van de alcoholconcentratie voorziet de wet voor een eerste feit boetes tussen de 200 en 16.000 euro. Daarnaast kan de rechter ook een rijverbod, het opnieuw slagen voor examens of in bepaalde gevallen een alcoholslot opleggen. De dossiers die in aanmerking komen voor het vorderen van een alcoholslot zullen op themazittingen vastgesteld worden in 2020.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.