Ninoofsesteenweg afgesloten na waterlek: “Luide knal deed denken aan zwaar ongeluk”

Daniel Basteleus (rechts) werd net als zijn buren opgeschrikt door een luide knal toen het asfalt losbarstte na een waterlek op de Ninoofsesteenweg in Halle.
Mozkito Daniel Basteleus (rechts) werd net als zijn buren opgeschrikt door een luide knal toen het asfalt losbarstte na een waterlek op de Ninoofsesteenweg in Halle.
De Ninoofsesteenweg in Halle is al minstens tot en met dinsdag afgesloten na een waterloek. Arbeiders van De Watergroep voerden graafwerken uit nadat maandag iets voor 14 uur het water plots door het asfalt spoot. “We hoorden een luide knal”, vertelt bewoner Daniël Basteleus. “Ik dacht eerst dat er een zwaar ongeluk gebeurd was.”
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De bewoners van het gehucht Wolvendries hoorden om 13.50 uur allemaal diezelfde luide knal. “Ik ben meteen naar buiten gelopen en dacht dat er een ongeval voor de deur gebeurd was”, zegt Daniël. “Dan zag ik dat het asfalt stuk was en dat er water uit spoot. Het verkeer bleef intussen maar door rijden. Zelfs zware vrachtwagens reden over dat asfalt. Ik zag zelfs een steen wegvliegen die net geen andere auto raakte. Ik ben dan zelf enkele kegeltjes gaan zoeken om zo die plaats af te bakenen. De politie hebben we ook nog verwittigd terwijl iemand anders de elektriciteitsmaatschappij belde.”

Arbeiders van De Watergroep zijn ter plaatse om het waterlek op de Ninoofsesteenweg te herstellen.
Mozkito Arbeiders van De Watergroep zijn ter plaatse om het waterlek op de Ninoofsesteenweg te herstellen.

Uiteindelijk bleek het om een groot waterlek te gaan. Arbeiders van De Watergroep voeren nu graafwerken uit om de omvang van het lek te vast te kunnen stellen. De steenweg zal alvast ook dinsdag nog afgesloten zijn. De Ninoofsesteenweg is een belangrijke invalsweg voor wie vanuit Halle naar het Pajottenland wil en omgekeerd. De politie was aanvankelijk met verschillende ploegen in de buurt ter plaatse om het verkeer te regelen. “Bestuurders vanuit Pepingen rijden om langs de Ninoofsesteenweg, Palokenstraat, Smisstraat, zo naar de Lenniksesteenweg”, laat de politie weten. “Bestuurders vanuit Halle rijden om langs Cypriaan Verhavertstraat, Lenniksesteenweg, Smisstraat, Palokenstraat naar de Ninoofsesteenweg.” Er wordt vanuit gegaan dat de hinder nog tot dinsdagochtend zal duren.

Arbeiders van De Watergroep zijn ter plaatse om het waterlek op de Ninoofsesteenweg te herstellen.
Mozkito Arbeiders van De Watergroep zijn ter plaatse om het waterlek op de Ninoofsesteenweg te herstellen.

Daniël Basteleus is intussen niet geschrokken van het feit dat er zich een waterlek voor zijn deur ontstond. “Enkele jaren geleden hebben ze het asfalt nog vernieuwd”, zegt Daniël. “Ik zag toen al dat die buizen compleet verroest waren. Maar ze werden dus niet vervangen. Elke dag rijden hier tientallen zware vrachtwagens over. Het was een kwestie van tijd voor er iets zou gebeuren.”

De Watergroep en Fluvius zijn ter plaatse om te onderzoeken wat er aan de hand is.
Mozkito De Watergroep en Fluvius zijn ter plaatse om te onderzoeken wat er aan de hand is.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.