Nieuw bier van Boon valt dag na voorstelling al in de prijzen op internationaal bierfestival

Bij brouwerij Boon konden ze zich geen betere lancering inbeelden van hun ‘Oude Geuze Black Label Edition N°4’.
rv/Boon Bij brouwerij Boon konden ze zich geen betere lancering inbeelden van hun ‘Oude Geuze Black Label Edition N°4’.
Bij brouwerij Boon konden ze zich geen betere lancering inbeelden van hun ‘Oude Geuze Black Label Edition N°4’. De dag na de voorstelling van het bier won het al de bronzen medaille in zijn categorie op de Brussels Beer Challenge.

De medaille werd toegekend in de categorie ‘Old style Gueuze-Lambic’. Wij zijn tevreden met dit resultaat”, aldus Karel Boon. “Onze Black Label N°4 maakt een echte droomentree. Deze Oude Geuze is een assemblage van één, twee en drie jaar oude lambiek op eiken foeders gerijpt. Voor de Black Label selecteren wij altijd lambiek uit foeders met een zeer hoge eindvergistingsgraad wat voor een droge afdronk zorgt.”

Elke Black Label editie is een beperkte oplage die ze gedurende meerdere jaren laten rijpen in hun kelder. De Oude Geuze Black Label Edition N°4 werd gebotteld op 29 november 2017 en heeft al twee jaar de tijd gekregen om te rijpen.

De Oude Kriek van Boon kreeg op zijn beurt ook nog eens een uitmuntendheidscertificaat.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.