N-VA Halle voorstander van brug voor alle verkeer op Drasop

De Halse oppositiepartij N-VA is het niet eens met het schepencollege over de toekomst voor de afgesloten brug op Drasop in Buizingen.
Mozkito De Halse oppositiepartij N-VA is het niet eens met het schepencollege over de toekomst voor de afgesloten brug op Drasop in Buizingen.
De Halse oppositiepartij N-VA is het niet eens met het schepencollege over de toekomst voor de afgesloten brug op Drasop in Buizingen. 

Het college liet het Agentschap Wegen en Verkeer weten dat het voorkeursscenario voor de stad een nieuwe brug over de Brusselse Ring is die voor voetgangers en fietsers toegankelijk is waarbij enkel in uitzonderlijke gevallen ander verkeer over mag. Bij N-VA vinden ze dat een slechte beslissing. “Drasop is een belangrijke verbinding tussen Lembeek, Essenbeek en Buizingen”, aldus gemeenteraadslid Wim Demuylder (N-VA). “Nu deze brug is afgesloten moet dat verkeer via heel drukke Sint-Rochuswijk. Ook voor Krabos en Kesterbeekbos is een brug die enkel toegankelijk is voor fietsers en voetgangers geen oplossing. Sinds het afsluiten van de brug over de Ring hebben deze straten te maken met een enorme toename van het sluipverkeer. Extra maatregelen zullen hier noodzakelijk zijn en het duurt steeds maanden alvorens men een beslissing kan nemen.”

LEES OOK: Halle kiest voor nieuwe brug over Drasop (die enkel toegankelijk zou zijn voor voetgangers en fietsers)
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • David Destryker

    Belangrijker voor Halle zijn momenteel het afsluiten van straten om speelstraten te creëren, openen van nieuwe speelpleintjes, het openen van nieuwe winkels langs reeds verzadigde wegen, volbouwen van stad (en deelgemeenten) met appartementen en ter compensatie groenbeplanting voorzien dewelke ze dan achteraf niet tijdig kunnen onderhouden...de werkende mensen en daarbij horende verplaatsingen zijn niet belangrijk meer, maar werken doet onze wetgevende macht dan ook niet echt....

  • Filip De Bakker

    Groot gelijk NVA! Voor alle verkeer. Ik vind het schandalig dat het al 1 jaar duurt en dat men moet omrijden. Ik mis de brug al heel lang.