Man riskeert zeven jaar cel voor misbruik drie nichtjes

Een 45-jarige Hallenaar die zijn drie nichtjes jarenlang misbruikt zou hebben, kijkt aan tegen een celstraf van zeven jaar.

In juni 2016 werd het jongste - en nog minderjarige - nichtje van de man opgenomen in een psychiatrische instelling omdat ze met zelfmoordgedachten kampte en zichzelf verminkte. Daar vertelde ze de begeleiders dat haar oom Eddy S. haar al enkele jaren misbruikte. Toen het gezin met die beschuldiging geconfronteerd werd, verklaarden de twee oudere zussen van het meisje dat ook zij door S. misbruikt werden.


"De verklaringen van de drie meisjes zijn volledig gelijklopend", klinkt het. "Naar eigen zeggen hebben ze zo lang gezwegen omdat hij een 'superoom' is: een zeer joviale, vriendelijke en sociale man van wie je zoiets nooit zou geloven. Maar op zijn computer werden ook vierduizend kinderporno-foto's gevonden, en nog eens zevenduizend bestanden die gewist werden."


Maar S. houdt zijn onschuld staande. "Die bestanden zijn door een virus op mijn computer terechtgekomen", beweert hij. "Van misbruik is nooit sprake geweest. Ik heb mijn nichtjes wel geknuffeld en al eens een massage gegeven, maar meer niet. Ik begrijp nu wel dat ze die aanrakingen niet leuk vonden." Uitspraak op 26 mei. (WHW)