Man kerft initiaal in bil ex: 2 jaar cel

Baert Marc
Een 32-jarige man uit Halle is veroordeeld tot 2 jaar cel voor het mishandelen van zijn ex-vriendin. De man ging zo ver dat hij zelfs zijn initiaal in haar bil gekerfd zou hebben. 

Op 6 juni 2018 vernielde de 32-jarige man de voordeur van zijn ex-vriendin. Daarna trok hij haar deurbel uit de muur. Een tweetal maanden later, op 28 augustus 2018, was zijn ex-vriendin zelf het slachtoffer van zijn geweld. Bij een ruzie in haar woning diende T.A. haar verschillende vuistslagen toe, greep haar bij de keel en dreigde ermee “haar iets aan te doen.” De dertiger werd opgepakt maar onder voorwaarden vrijgelaten. Een van die voorwaarden was dat hij zijn ex met rust zou laten, maar op 1 december bracht T.A. de dag door met zijn ex-vriendin. Dat liep slecht af, want ‘s avonds kwam het opnieuw tot een ruzie tussen beiden. Ditmaal zou T.A. een gebroken glas gebruikt hebben om zijn slachtoffer te lijf te gaan en haar vier diepe snijwonden toe te brengen. Een van die wonden bevond zich op haar bil, waar hij de ‘T’, de initiaal van zijn voornaam, zou gekerfd hebben. T.A. beweerde zich niets van die avond te herinneren. Wel stuurde hij haar de dag nadien een sms dat hij vol bloed zat en niets meer wist. “Het valt niet uit te sluiten dat het hier om zelfverminking gaat”, had zijn advocaat geopperd. De rechtbank dacht hier anders over. “Het medisch attest toont duidelijk aan dat er een diepe snijwonde in de vorm van de letter T was. Uw berichten de dag nadien zeggen ook genoeg. U heeft haar fysieke integriteit nodig en een effectieve straf is gepast”, klonk het in het vonnis.  
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.