Kristien en Jurgen vieren tien jaar De Fazant met tweedaags feestje

Uitbaters Kristien Denayer en Jurgen Deschouwer haalden al wat gepaste decoratie in huis om de tiende verjaardag van hun café De Fazant te vieren.
Foto Mozkito Uitbaters Kristien Denayer en Jurgen Deschouwer haalden al wat gepaste decoratie in huis om de tiende verjaardag van hun café De Fazant te vieren.
Uitbaters Kristien Denayer en Jurgen De Schouwer van café De Fazant op de Grote Markt in Halle trakteren vanaf vanavond iedereen op een tweedaags feestje. Het koppel baat het café tien jaar uit en dat moest gevierd worden.

Vanavond treden Bram en Lennert op om 20.30 uur en is er een jukebox-avond. Zaterdag is er een optreden om 20.30 uur van Starshifter en speelt dj 'jojo di martinho' nadien ten dans. Kristien en Jurgen maakten destijds van het café opnieuw de volkse kroeg van weleer. Het café op de Grote Markt maakt al decennialang deel uit van het horeca-erfgoed. "We hebben ons hier enorm geamuseerd en vreugde en verdriet gedeeld met de klanten", zegt Kristien.

Lokale bieren

"Een café openhouden is niet zo eenvoudig als het lijkt, maar we doen het nog steeds graag en daarom wilden we dit jubileum toch eens extra vieren. We zetten dit weekend vooral de lokale bieren in de kijker en tussendoor zullen ook Luc Gazet en de buurtcommissaris nog een sketch opvoeren. Ons feest is een beetje zoals het café, iedereen van 0 tot 100 jaar moet zich hier welkom voelen."


Speciaal voor de verjaardag wordt er nog een tent opgetrokken voor het café zodat iedereen droog en warm kan klinken op de verjaardag van De Fazant. "En nadien doen we natuurlijk gewoon verder", zegt Jurgen nog. "De Fazant blijft dus nog wel even een wielergek café. We zijn nog steeds onvoorwaardelijke fan van streekrenner Jürgen Roelandts en volgende maand mogen we opnieuw het ambassadeurschap voor Orval ophalen." (BKH)