Ieders Stem Telt vraagt met actie op gemeenteraad aandacht voor sociaal beleid tegen armoede en uitsluiting

Burgemeester Marc Snoeck (Sp.a) krijgt een zakdoek en een kabouter van Ieders Stem Telt bij de start van de gemeenteraad.
rv Burgemeester Marc Snoeck (Sp.a) krijgt een zakdoek en een kabouter van Ieders Stem Telt bij de start van de gemeenteraad.
Afgevaardigden van verschillende sociale organisaties hebben de gemeenteraadsleden dinsdagavond een zakdoek overhandigd om hen eraan te herinneren dat er ook een beleid voor mensen in armoede nodig is in Halle. 

Onder de naam ‘Ieders Stemt Telt’ trokken cliënten en personeel van Riso Vlaams-Brabant, vzw Open Armen, CAW Halle-Vilvoorde, Begeleid Wonen Pajottenland en Groep Intro naar het stadhuis waar de raad plaats vond. De sociale partners hebben een hele reeks aanbevelingen uitgeschreven. “Mensen krijgen het steeds moeilijker om rond te komen”, klinkt het bij Ieders Stem Telt. “Alleen al in Halle krijgen vierhonderd gezinnen maandelijks een voedselpakket om te overleven. Heel wat organisaties zetten zich in tegen armoede en uitsluiting maar toch moeten we hier voor aandacht blijven hebben.”

De zakdoek kunnen de politici gebruiken om een knoop in te leggen, zodat ze de komende jaren herinnerd worden aan het sociale beleid dat nodig is. Aan het einde van de vorige legislatuur kreeg het schepencollege van Halle ook al een kabouter, waarmee Ieders Stem Telt toen duidelijk kwam maken dat het niet de kabouters zullen zijn die armoede en sociale uitsluiting zullen oplossen. De kabouter dook ook nu tijdens de actie van Ieders Stem Telt op.

De gemeenteraadsleden kregen allemaal een zakdoek van de mensen van Ieders Stem Telt.
rv De gemeenteraadsleden kregen allemaal een zakdoek van de mensen van Ieders Stem Telt.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.