Hulpdiensten rukken weer uit voor mysterieuze gasgeur in Zennevallei

Vorige week werd nog de hele campus van het Onze-Lieve-Vrouwinstituut in Sint-Genesius-Rode ontruimd.
Mozkito Vorige week werd nog de hele campus van het Onze-Lieve-Vrouwinstituut in Sint-Genesius-Rode ontruimd.
De brandweerzone Vlaams-Brabant West kreeg woensdagavond verschillende oproepen van inwoners uit Halle en Beersel over een gasgeur. Vorige week werden nog tweeduizend leerlingen geëvacueerd nadat er in Sint-Genesius-Rode en Alsemberg ook al een gasgeur opgemerkt werd. Ook dit keer bleek het loos alarm.

Woensdagavond na 19 uur roken onder andere bewoners in de Nieuwstraat en de Basiliekstraat in Halle de gasgeur. Ook op de Zuster Bernardastraat, de Bergensesteenweg en het Oudstrijdersplein belden bewoners de hulpdiensten. De brandweer nam geen risico en sloot zelfs even de toegang via de Ninoofsesteenweg richting centrum af. Na metingen bleek alles veilig te zijn. In de Beerselse deelgemeente Dworp werd er dan weer gas geroken in de Dworpsestraat. In totaal liepen acht telefoontjes binnen.

De mysterieuze gasgeur dook vorige week voor het eerst op in de Zennevallei. Toen moest de site van het Onze-Lieve-Vrouw-Instituut in Sint-Genesius-Rode en de campus van het Sint-Victorinstituut in Alsemberg geëvacueerd worden nadat de geur werd waargenomen. Een oorzaak is er nog niet gevonden.

LEES OOK: VIDEO. Scholen en kinderdagverblijf in Alsemberg en Rode geëvacueerd door mysterieuze gasgeur
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Luc Lepoudre

    Yoepie! Gas ontdekt in de Zennevallei. Nu kan Vlaanderen lid worden van de OPEC en worden onze ministers Sheik.