Hondje Missy met succes geopereerd: “Na revalidatie zal ze opnieuw kunnen ravotten”

Het hondje Missy is met succes geopereerd aan beide kruisbanden.
rv Het hondje Missy is met succes geopereerd aan beide kruisbanden.
Het hondje Missy is met succes geopereerd aan beide kruisbanden. Dierenplezier Zennevallei organiseerde een inzameling om de operatie te kunnen betalen. Missy werd eind juni door haar baasje gedumpt bij de politie en zo ontfermde de vereniging zich uiteindelijk over het hondje. 

Omdat Missy amper nog kon stappen, drong een operatie zich op. Missy kan nu aan de revalidatie beginnen. “Ze kreeg twee kunstkruisbanden”, vertelt Veronique Quartier van Dierenplezier Zennevallei. “De operatie is goed gelukt, maar we volgen haar toestand natuurlijk op. De komende weken moet ze aan de leiband uitgelaten worden en volgende maand kunnen we haar ter adoptie aanbieden. We hopen natuurlijk dat ze een warme thuis kan vinden.” Dierenplezier Zennevallei heeft drie andere organisaties die zich ook inzetten voor asieldieren, gesteund met de overschot van het ingezamelde bedrag. Pink Paws Pet Rescue uit Tessenderlo, dat ouderen en zieke katten opvangt, en de dierenasielen Cane & Gatto uit Rumst en Sans Famille in het Waalse Sorinnes zullen met het geld ook dieren in nood helpen. “We hopen dat we binnenkort met de hulp van de gemeentebesturen van de Zennevallei ook zelf een asiel kunnen inrichten”, zegt Quartier nog. “Ook in deze streek is de behoefte groot. Het verhaal van Missy toont dat zeker aan.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.