Honden ravotten voortaan in eigen loopweide

Honden kunnen sinds zaterdag ravotten in een eigen loopweide aan het Kruisveld in Halle. "Als iedereen zich aan de regels houdt en er is geen overlast voor de buren, engageren we ons om nog meer locaties te zoeken, waar dit mogelijk is", zegt schepen van Openbare Werken Johan Servé (sp.a).

De viervoeters danken hun hondenweide vooral aan Veronique Quartier. Zij verzamelde een jaar geleden enkele hondenbaasjes rond zich, organiseerde hondenwandelingen en haalde met haar nieuwe vrienden ook nog eens 1.500 handtekeningen op om het stadsbestuur te overtuigen om een hondenloopweide in te richten. Zaterdagnamiddag werd de weide geopend aan het Kruisveld in Halle, in aanwezigheid van meer dan vijftig honden en hun baasjes. "Elke woensdag gaan we wandelen in Halle. Om de twee weken doen we ook een tocht in en rond de stad. Deze week nog wandelden meer dan vijftig honden mee. We hebben ons nu verenigd in de vzw Dierenplezier Zennevallei en hopen dat er binnenkort nog meer hondenlosloopweides komen in Halle. Het is immers de ideale manier om honden vertrouwd te maken met andere dieren", zegt initiatiefneemster Veronique Quartier.

"Als iedereen zich aan de regels houdt en er is geen overlast in de buurt, dan engageert de stad zich om nog verder op zoek te gaan naar andere locaties", reageert schepen Johan Servé.

Honden kunnen in de loopweide ravotten tussen 8 en 21 uur. Hondenpoep moet meteen worden opgeruimd. Tegelijk vraagt het stadsbestuur ook om onnodig blaffen van de huisdieren te vermijden. Het volledige reglement hangt uit aan de weide. (BKH)

Veronique Quartier speecht tijdens de opening van de hondenlosloopweide.
Mozkito Veronique Quartier speecht tijdens de opening van de hondenlosloopweide.
De baasjes en hun honden worden onder andere getrakteerd op een doggy dance tijdens de opening.
Mozkito De baasjes en hun honden worden onder andere getrakteerd op een doggy dance tijdens de opening.