Hangjongeren hebben voortaan eigen zitbanken in Halse stationsbuurt

Deze drie zitbanken moeten hangjongeren weghouden uit de portieken van de appartementsgebouwen.
Mozkito Deze drie zitbanken moeten hangjongeren weghouden uit de portieken van de appartementsgebouwen.
De hangjongeren die samentroepen aan het Halse station hebben voortaan hun eigen zitbanken. Het stadsbestuur liet aan de overkant van het station drie zitbanken installeren. 

Buurtbewoners klagen al enkele jaren over jongeren die vaak al te luidruchtig rondhangen in de portieken van de appartementsgebouwen. Ze lieten er ook hun afval rondslingeren. De stad hoopt het probleem nu op te lossen door in de buurt van het kruispunt met de Nijverheidsstraat drie zitbanken te plaatsen waar de jongeren elkaar kunnen ontmoeten zonder anderen te storen. Het wordt vooral afwachten of de jongeren ze ook zullen gebruiken. Al liet de stad al weten dat ook zij bevraagd werden toen het idee gelanceerd wordt. Voor alle duidelijkheid: de banken zijn er voor iedereen dus niet strikt voorbehouden voor hangjongeren.
15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dylan Coenraets

  Chance dat er tussen onze vriendengroep niets van waar is wat hier allemaal gezegd wordt. Ik zit al 2 jaar op die plaats na dat ik van school/ werk kwam. En pamperen? kom eerst eens kijken naar welke mensen daar zitten na school of te wel gaan ze elke dag naar school of gaan ze werken voor bij te dragen hoe het moet. heb je liever dat ze het geld in vluchtelingen steken? wees blij dat ze dit doen voor deze 'Hangjongeren' voor er commentaar komt. Wij zijn geen hangjongeren

 • Guido Verbist

  Je kan dat probleem beter stimuleren dan het op te ruimen,veel gemakkelijker ook !

 • Gaston FOUBERT

  Ze zouden die beter aan ouderen voorbehouden met politiebewaking.

 • Lea Van Heybeeck

  Misschien kan het bestuur voor hen nog wat geld en drugs zorgen? Is een kwestie van die zogenaamde sukkelaars ( crapuul)nog meer te pamperen. Denken ze daar nu echt dat dit de oplossing is? Hoe onbekwaam kan men als stadsbestuur zijn zeg!

 • Jean-Paul Hanon

  het probleem aangepakt door links bestuur, verder blijven pamperen in plaats van oppakken en bestraffen voor hun daden.