Hallenaar sterft na klap tegen verlichtingspaal

Het wrak van de Volvo waarin de man stierf.
Foto Mozkito Het wrak van de Volvo waarin de man stierf.
Een man uit Halle is in de nacht van dinsdag op woensdag om het leven gekomen bij een verkeersongeval op de Brusselse Ring in Beersel.

S.A. uit Halle reed om iets na 3 uur naar huis toen hij op de Brusselse Buitenring in Beersel de controle over het stuur verloor van zijn Volvo XC60. De auto belandde in de middenberm en crashte tegen een verlichtingspaal. Andere bestuurders belden meteen de hulpdiensten toen ze het wrak zagen. "Toen we ter plaatse kwamen, was al duidelijk dat voor het slachtoffer alle hulp te laat kwam", vertelt brandweerofficier Gustaaf Cools van de brandweerzone Vlaams-Brabant West. "Hij was al overleden. De klap was dan ook bijzonder zwaar, want de auto sloeg te pletter tegen de verlichtingspaal."


De brandweer bleef wel een hele tijd ter plaatse om de snelweg te beveiligen. De bestuurder verloor de controle over het stuur honderd meter voorbij de oprit van de Brusselse Ring. Hoe het ongeval kon gebeuren, zal wellicht altijd onduidelijk blijven. "Het voertuig is om een onverklaarbare reden naar links afgeweken", zegt woordvoerder Gilles Blondeau van het parket Halle-Vilvoorde. "De auto is dan door de vangrail gegaan en tegen de verlichtingspaal geknald. Er waren geen andere voertuigen betrokken bij het ongeval. Er is ook geen deskundige aangesteld door het parket." In de loop van de ochtend werd op de plaats van het ongeval al meteen door wegarbeiders alle schade hersteld. (BKH)