Halle meet schade op na windhoos. Nog meer hitteonweders op komst

Op de Beestenmarkt waaiden de zonnepanelen weg van een appartementsgebouw.
Mozkito Op de Beestenmarkt waaiden de zonnepanelen weg van een appartementsgebouw.
Een windhoos heeft donderdagavond heel wat schade veroorzaakt in Halle. Het begon na 19 uur hevig te waaien. Omstreeks 20 uur bereikte de wind een hoogtepunt. Er waren twaalf brandweerploegen nodig om alle schade op te ruimen.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen aan.

In het Albertpark waaide een boom om, waardoor de Parklaan versperd werd in de richting van de Leide. Het terras van café De Skans waaide ook weg. Op de Beestenmarkt moesten de zonnepanelen van een appartementsgebouw en enkele terrassen eraan geloven. De brandweer kwam er ter plaatse om de zonnepanelen weg te halen, omdat die gevaarlijk over de dakgoot bengelden. De cafébazen en restauranthouders konden gelukkig wel hun zaken openhouden. Ook op het Don Bosco Instituut waaiden dakpanelen weg. Daar filmden monitoren van het speelplein hoe hevig de wind over de campus waaide. 

Twaalf brandweerploegen waren donderdagavond op pad om alle schade op te ruimen. In totaal liepen er een zeventigtal meldingen binnen van omgewaaide bomen, takken, daken en beschadigde zonnepanelen. Dat liet de stad Halle iets na middernacht weten. De brandweerzone Vlaams-Brabant West gaf voorrang aan meldingen waarbij de openbare veiligheid in het gedrang kwam. Gewonden vielen er niet, maar er raakten dus wel gebouwen en enkele wagens beschadigd.

Intussen zijn nog meer hitteonweders op komst. Vooral vannacht en zaterdag wordt het onstabiel.

In het Albertpark in Halle waaide deze grote boom om.
Mozkito In het Albertpark in Halle waaide deze grote boom om.
Aan de Slingerweg was de brandweer in de weer om takken te verzagen.
Mozkito Aan de Slingerweg was de brandweer in de weer om takken te verzagen.
Op de Beestenmarkt waaiden de zonnepanelen weg van een appartementsgebouw.
Mozkito Op de Beestenmarkt waaiden de zonnepanelen weg van een appartementsgebouw.
Een werfzeil van het historisch Stadhuis waaide ook stuk.
Mozkito Een werfzeil van het historisch Stadhuis waaide ook stuk.15 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • DINA SMELLINCKX

  Ik woon ook in Halle en buiten 10 minuutjes regen en een zwak windje niets gezien hier

 • Dennis Andersen

  Beste Johan Geudens, er zijn duizenden panelen op betonblokken geplaatst, dat is de enige mogelijkheid op een plat dak. Met een windhoos kunnen ook andere panelen wegvliegen, zelfs volledige daken. Stop met onzin uitkramen over iets waar u geen verstand van heeft.

 • Guido Pintens

  De *brandweerzone Vlaams-Brabant West* gaf voorrang aan meldingen waarbij de openbare veiligheid in het gedrang kwam

 • Jeroen Dekop

  Wat niet vastzit waait weg logisch. Verder wat schade betreft is het niets in vergelijk met echte tornados, van een vliegescheet een donderslag maken.

 • Luc Lievens

  In 1967 was er de windhoos van Oostmalle. Dit heeft niets te maken met de zogenaamde opwarming van de aarde. Het klimaat veranderd al vanaf het ontstaan van de aarde en de natuur zal zijn gang blijven gaan, daar kunnen die Frank De Boosere's hier niets aan veranderen.