Halle kiest voor nieuwe brug over Drasop (die enkel toegankelijk zou zijn voor voetgangers en fietsers)

De brug op Drasop over de Brusselse Ring is al sinds vorig jaar afgesloten nadat een vrachtwagen uitbrandde onder de brug.
Mozkito De brug op Drasop over de Brusselse Ring is al sinds vorig jaar afgesloten nadat een vrachtwagen uitbrandde onder de brug.
Als het van het stadsbestuur afhangt, zal een nieuwe brug over de Brusselse Ring op Drasop enkel nog toegankelijk zijn voor voetgangers en fietsers. Het is één van de vijf toekomstscenario’s die het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer voorstelt.

De brug over Drasop in Buizingen is al sinds augustus vorig jaar afgesloten voor gemotoriseerd verkeer nadat op de snelweg een vrachtwagen vuur vatte onder de brug en zo zware schade veroorzaakte. Wegen en Verkeer liet een onderzoek uitvoeren en legde de stad Halle vijf toekomstscenario’s voor. Het schepencollege liet alvast weten dat het een voorkeur heeft voor een nieuwe brug die enkel toegankelijk zal zijn voor voetgangers en fietsers. Enkel in uitzonderlijke omstandigheden zou de brug opengesteld worden voor ander verkeer. 

Een nieuwe brug die permanent toegankelijk is voor alle verkeer ziet de stad niet zitten, omdat die het sluipverkeer zou aantrekken. Ironisch genoeg merken bewoners van Kesterbeekbos door het afsluiten van de brug nu al extra sluipverkeer in hun buurt. Om dat op te lossen, zal er als test een beperkt eenrichtingsverkeer worden ingevoerd in de Haakstraat ter hoogte van het Kapittel. Er wordt gestart met een proefopstelling vanaf 19 augustus. Als er begin mei 2020 een positieve evaluatie volgt, zal de proefopstelling definitief worden.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Filip De Bakker

    Doe de brug terug open voor alle verkeer aub! Is al 1 jaar toe: schandalig. Men moet enorm omrijden nu..., pffff

  • Marko Decandt

    Dit kan niet dommer. Ze willen de brug enkel toelaten voor voetgangers en fietsers om sluipverkeer tegen te gaan? Er wonen misschien maar 5 mensen op die baan van de brug. Maar waar het sluipverkeer nu naartoe gestuurd wordt, stoort wel een duizendtal meer mensen.

  • Curtis Florimont

    Mijn moeder woont op de Vroenenbos en mijn vader is begraven op het kerkhof van essenbeek Zij kan ni t voet gaan tot het kerkhof ,ook niet met het openbaar vervoer want dan moet ze ook 1.5km t voet naar dworp om een bus te pakken Dus rijd ik met haar elke woensdag naar mijn vader . Nu gaan ze mij nog verplichten om een heel eind om te rijden om het graf t bezoeken en zijn ze voorstander om alles groener te maken Ik denk dat de socialisten en de groene in stad Halle alles beetje verkeerd inschatt