Groote Oorlog wordt op 11 november in kleine verhalen verteld

De Sint-Martinusbasiliek in Halle is het decor voor de herdenking van de Eerste Wereldoorlog.
Mozkito De Sint-Martinusbasiliek in Halle is het decor voor de herdenking van de Eerste Wereldoorlog.
De Servaisacademie, cultureel centrum ’t Vondel en Den Ast herdenken op 11 november het einde van de Eerste Wereldoorlog tijdens een voorstelling in de Sint-Martinusbasiliek.

Samen brengen ze om 14 uur in de basiliek een voorstelling die de naam ‘De Groote Oorlog in kleine verhalen’ meekreeg. Honderd leerlingen en leerkrachten van de Servaisacademie, brengen samen met Roos Van Acker een evocatie met veel muziek, woord en dans. Rode draad door de voorstelling is een reeks dagboekfragmenten die het leven in Halle tijdens de Eerste Wereldoorlog beschrijven. De organisatoren beloven geen zwaarmoedige duistere setting met enkel aandacht voor de tragiek van de oorlog, maar ok een hoopvolle voorstelling die een vredesboodschap wil uitdragen. Tot slot wordt ook de Last Post geblazen. De toegang is gratis.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.