Gedetineerde krijgt celstraf, hoge boete en jarenlang rijverbod na 30ste veroordeling

photo_news
Geflankeerd door drie agenten kreeg F.A. deze week een bevestiging van zijn eerdere veroordeling te horen: een boete van 4.000 euro, een celstraf en een jarenlang rijverbod.

De gedetineerde werd door de Halse politierechtbank bij verstek veroordeeld bij zijn dertigste dagvaarding. Hij moest die keer voorkomen voor het rijden terwijl het rijbewijs ingetrokken was, iets waarop hij voordien ook al zeven keer betrapt was en waarop hij nu betrapt werd omdat hij een snelheidsovertreding beging.

Na deze veroordeling werd hij door politierechtbank van Charleroi nog veroordeeld tot een celstraf van twee jaar en drie maanden voor een ongeval met vluchtmisdrijf waarbij gewonden vielen.

De zaak kwam nu opnieuw voor omdat de man verzet aantekende tegen de veroordeling. Op sympathie moest de man niet rekenen. “Je trekt duidelijk geen lessen uit de voorgaande veroordelingen”, sprak de rechter. “Het verzet is ontvankelijk verklaard, maar is wel ongegrond.”

Voor de snelheidsovertreding kreeg de man een boete van 240 euro. Voor het rijden met een ingetrokken rijbewijs kreeg hij een celstraf van twee jaar, een boete van 4.000 euro en een rijverbod van drie jaar. Als hij zijn rijbewijs nog terug zou willen moet hij eerste slagen voor de vier examens. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.