Gastheer Les Eleveurs is Eerste Maître d'hôtel 2019

Andy De Brouwer in zijn restaurant Les Eleveurs.
Foto Mozkito Andy De Brouwer in zijn restaurant Les Eleveurs.
Andy De Brouwer van restaurant Les Eleveurs in Halle is door Club Prosper Montagné uitgeroepen tot Eerste Maître d'hôtel van België 2019. Een prestigieuze titel in de horecawereld.

In het kader van de Prijs Prosper Montagné gaat de Club Prosper Montagné jaarlijks op zoek naar de beste talenten in zowel de keuken als de zaal van restaurants. Andy De Brouwer moest het voor de titel opnemen tegen Olivier Dereu van restaurant Escabeche in Knokke-Heist en Maxime Verstuyft van restaurant Michel in Groot-Bijgaarden.

Rist criteria

Maxime bereikte de finale vorig jaar al, voor Andy en Olivier was het hun eerste deelname. De zaalmeesters werden beoordeeld op onder meer hun voorkomen, talenkennis en organisatietalent. Maar ook op hun kennis van de etiquetteregels, het correct noteren van telefonische reservaties, de ontvangst van gasten, het opdekken van een tafel, het aanbevelen en serveren van drank, de vaardigheid om een menu vlot te kunnen aanpassen, kennis van Belgische kazen en alles wat te maken heeft met het creëren van een zo aangenaam mogelijke ontvangst.

Bistronomie

Met Andy De Brouwer staat intussen al de vierde generatie van dezelfde familie in het restaurant aan de Suikerkaai in Halle. Enkele jaren geleden gooide de wijnsommelier het roer daar nog stevig om, en werd er gekozen voor bistronomie, oftewel gastronomisch eten in een gezellige bistrosfeer. (BKH)