Fietspad opgebroken… om van Basiliekstraat fietsstraat te maken

Het fietspad langs de Basiliekstraat werd dinsdag volledig opgebroken.
Mozkito Het fietspad langs de Basiliekstraat werd dinsdag volledig opgebroken.

Een aannemer is dinsdag gestart met het opbreken van het fietspad langs de bibliotheek op de Basiliekstraat. De grote brokken beton werden met de graafmachine opgeladen om afgevoerd te worden. Het is meteen het eerste werk voor de heraanleg van het stukje Basiliekstraat tot fietsstraat. Nadien zal de rijweg een rode kleur krijgen, zodat duidelijk is dat fietsers voorrang hebben. Automobilisten mogen wel nog door de straat rijden, maar mogen fietsers niet inhalen. De stad laat de werken nu uitvoeren zodat de fietsstraat klaar is wanneer het nieuwe schooljaar start. Het verkeer kan tijdens de werken omrijden via de Suikerkaai, waar opnieuw even tweerichtingsverkeer toegestaan is.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Filip De Bakker

    Wat ne zever die fietsstraat! Pffff Straks is gans de stad verlamt voor het verkeer en gaan nog minder mensen shoppen in Halle. Goed bezig stad Halle :-( Suikerkaai moest permanent in 2 richtingen blijven zoals vroeger!