Exhibitionist toont zich aan minderjarigen

"Ik deed het voor de kick"

Justitiepaleis
Baert Marc Justitiepaleis
Een veertiger riskeert een celstraf van 6 maanden met probatie-uitstel voor twee feiten van openbare zedenschennis. De man liep meermaals rond in een park in Buizingen met enkel een zwarte string aan.

De man werd op op 4 en 10 oktober van vorig jaar opgemerkt in het struikgewas. Een eerste keer wandelden twee meisjes van 13 jaar voorbij. Plots wandelde hij uit de struiken in hun richting. Bovendien had hij niets aan, behalve een zwarte string. Een andere keer merkte een agent de wel zeer schaarsgeklede man op en sprak hij hem aan op zijn gebrek aan kledij. Hierop nam de man de benen. Dat de string geen geschikte loopkledij was bemerkte de beklaagde al snel want de agent kon hem na een korte achtervolging inrekenen. Ontkennen had geen zin. "Ik deed het voor de kick. Het risico om betrapt te worden gaf me een speciaal gevoel", biechtte hij meteen op. Uit psychiatrisch onderzoek bleek wel dat de man geen pedofiele neigingen had. Het parket vorderde niettemin een celstraf van 6 maanden met uitstel met de probatievoorwaarde dat de man psychologische begeleiding zoekt om recidivegevaar in te dijken. De verdediging verzocht om de opschorting. "Het ging niet om 'echte' blootheid. Hij had nog steeds die string aan. Er is een bepaalde vorm van exhibitionisme maar er is in dit dossier geen andere seksuele problematiek aanwezig", klonk het. Uitspraak op 25 oktober. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.