Enige fontein van Halle staat droog door personeelsgebrek: “Jammer maar we moeten keuzes maken”

De fontein op het Stationsplein staat droog en dat is met deze warme dagen natuurlijk jammer voor wie afkoeling zoekt in Halle.
Mozkito De fontein op het Stationsplein staat droog en dat is met deze warme dagen natuurlijk jammer voor wie afkoeling zoekt in Halle.
Wie tijdens deze warme dagen afkoeling wil zoeken in de enige openbare fontein van de stad is er aan voor de moeite. De fontein op het Stationsplein staat namelijk droog en dat heeft vooral te maken met een personeelsgebrek bij de stad Halle.

Gemeenteraadslid Sven Pletincx (N-VA) vroeg op de gemeenteraad meer uitleg aan het schepencollege omdat de fontein normaal zou moeten werken van april tot november en dat van 6.30 uur tot 23 uur. Schepen van Openbaar Domein Johan Servé (Sp.a) antwoordde dat een personeelsgebruik op zijn diensten de oorzaak van het probleem is. “In november vorig jaar werd een bestek opgemaakt en kon een opdracht gegund worden voor een nieuw onderhoudscontract voor de fontein maar de persoon die het dossier beheerde is vertrokken”, aldus Servé. “Intussen staan er twee vacatures open op de dienst en zijn er andere prioriteiten. Zo werken onze mensen aan dossiers om wateroverlast te bestrijden maar ook de wegomleidingen die uitgestippeld moeten worden en andere ondersteunende maatregelen voor de werken aan de bruggen over het Kanaal Brussel-Charleroi vragen veel tijd en energie. Om die reden functioneert de fontein voorlopig niet. Ik vind dat ook jammer maar er moeten nu eenmaal keuzes gemaakt worden.”

Spelende kinderen enkele jaren geleden in de fontein toen die nog werkte.
Mozkito Spelende kinderen enkele jaren geleden in de fontein toen die nog werkte.4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Bob(Robert) Bruyland

  De top is twee maal zo groot en verdiend twee maal zo veel als de basis,die dubbel moet werken.Daarom is er geen geld genoeg om een aantrekkelijk wedde aan te bieden aan de basis waardoor er geen geintersseerden meer zijn .

 • chris delanghe

  weeral verspild belastingsgeld. Wat doet een fontein zonder water?. Dat is geen fontein maar een hoop dure stenen !!! WANBELEID is tegenwoordig heel in ...de verspilzucht van de politiek is ongezien in de waanzinnige citymarketing om elkaar de loef af te steken voor de gunst van de kopers....

 • Willy Slegers

  Wat een grap. Nergens ter wereld zijn er zoveel ambtenaren als in Belgie en er is personeelstekort op de groendienst / technische dienst? Controleer maar eens op slapen in de dienstwagen als ze zogezegd hard aan het werken zijn. En dan spreek ik niet over de verdiende pauzes. Voorbeelden genoeg op foto indien bewijs nodig is.

 • Mario Tersago

  Typisch voorbeeld van wanbeleid.. Mooie decoratieve maar kostelijke stukken plaatsen, de jobs daarvoor uitbesteden aan externe dienst en nadien moeten concluderen dat ofwel de kost te hoog is ofwel de bureaucratie zijn/haar werk niet heeft gedaan.. Politiek moet stoppen met zulke prullaria.. Kapellen is ook zo'n schoolvoorbeeld, ovonde = flop, plein met fonteinen = flop.. OpenVLD spendeert uw geld kwistig en met plezier! Allemaal voor het uiterlijk vertoon.