Dubbelleven loopt mis: 1 jaar cel voor belaging

Baert Marc
Een vijftiger uit Sint-Pieters-Leeuw riskeert 1 jaar cel voor het belagen en bedreigen van zijn minnares.

De man was al jaren getrouwd maar veel pit zat er niet meer in zijn huwelijk. In 2014 ging hij een buitenechtelijke relatie aan met een vrouw die hij had leren kennen. Hij huurde zelfs een huis in Halle voor haar en leidde zo een soort dubbelleven. In 2017 zette zijn minnares hem voor het blok. “Ik of je vrouw”, klonk het. Hij koos voor zijn vrouw en zette een punt achter de buitenechtelijke relatie. Wel bleef zijn ondertussen ex-minnares in het huis te Halle wonen. Het bleek het begin van een hoop ellende. Zij verstopte kledij van hem waarna hij als drukkingsmiddel inbrak en haar laptop stal. Ook dreigde hij ermee zelfmoord te plegen ‘omdat hij haar niet kon vergeten’ en zou hij haar volgens haar met de dood bedreigd hebben. Daarnaast zou hij haar talloze keren gebeld hebben. Daardoor werd hij ook vervolgd voor belaging.

Nuances

De verdediging schetste een heel ander beeld van de feiten. “Hij heeft alles voor haar betaald. Huur, luxe...Die zogezegd gestolen laptop had hij zelf betaald. Kan je dan van diefstal spreken? En dan die belaging. Zij contacteerde hem ook meermaals. Je kan je de vraag stellen of dit dan stalking is”, aldus zijn advocaat, die daarom de opschorting vroeg. Uitspraak volgende maand. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.