De neuje prinsj is Den Belleman: Nico en Katleen winnen de Prinsenverkiezing!

Nico Van Tricht (45) en Katleen Vanvlaenderen (46) zijn tot nieuw Prinsenpaar van Carnaval Halle verkozen.
Mozkito Nico Van Tricht (45) en Katleen Vanvlaenderen (46) zijn tot nieuw Prinsenpaar van Carnaval Halle verkozen.
Nico Van Tricht (45) en Katleen Vanvlaenderen (46) regeren dit jaar over Carnaval Halle. Den Belleman en zijn Bellevraa gaan al jaren als individuelen mee in het carnaval en waren favoriet voor de titel. Zij maken zich op voor een fantastisch feestjaar met hun hofnarren Andy en Sarah aan hun zij.

De Prinsenverkiezing startte voor de achterban met een zoektocht naar voordeuren van Halse cafés en zakken van de failliete kledingwinkel Dem’s. Die eerste opdracht was zelfs een duidelijke oproep van organisator Halattraction naar de cafébazen. “We gaan ervoor zorgen dat ze hun cafés opendoen tijdens Carnaval Halle”, aldus voorzitter Jos Appelmans. Ook bij Halattraction merken ze dat veel cafés het niet meer zien zitten om de feestvierders in de zaak zelf te laten feesten en daarom alleen nog aan hun ramen buiten drank verkopen. “Zet de deuren open”, richtte Appelmans zich tot de horeca. Den Belleman en zijn Bellevraa wonnen al meteen die eerste proef en zo was de toon meteen gezet. 

Maar het waren nadien de kandidaten zelf die zich moesten tonen op het podium tijdens onder andere een showgedeelte en een praktische proef. Uiteindelijk duurde het tot ver na 3 uur voor het winnende koppel bekend gemaakt werd omdat er voor een paar proeven ook een gelijke stand werd genoteerd. Er moest dus extra overlegd worden met de getuigen. Cindy en Lesley, Jimmy en Melody, Frank en Anja en Nico en Katleen mochten net als vorig jaar aan het einde van de avond een kist openen. Het waren uiteindelijk Nico en Katleen die in hun een kist de tenue van de ‘neuje prinsj’ en prinses vonden en dus de verkiezing wonnen. 

De achterban van de kandidaten op de Prinsenverkiezing in Halle moest onder andere zoveel mogelijk cafédeuren verzamelen.
Mozkito De achterban van de kandidaten op de Prinsenverkiezing in Halle moest onder andere zoveel mogelijk cafédeuren verzamelen.

Volksfeest voor iedereen

Nico Van Tricht is in het dagelijkse leven werfcoördinator bij Proximus en houdt ervan om creatief bezig te zijn. Prinses Katleen Vanvlaenderen is boekhouder en bakt graag taarten. Maar hun grootste hobby is dus carnaval. Achttien jaar geleden ging Nico als Den Belleman voor het eerst mee in het carnaval toen hij zich door zijn neef Ronny De Facteur liet overtuigen en wat later kreeg ook zijn vrouw de microbe te pakken. Intussen viert het hele gezin carnaval want zelfs dochter Kyara gaat als Belleke mee in de stoet. Het nieuwe prinsenpaar vertelde vorige week al eens waarom ze graag Prins en Prinses Carnaval wilden worden. “We willen laten zien dat je als individu ook kan deelnemen aan de prinsenverkiezing”, klonk het. “We willen er staan voor alle carnavalisten en bewijzen dat Carnaval een volksfeest is voor iedereen. Als nieuw hofnarrenpaar kozen Nico voor Sarah Scohy en Andy Favyts van de Fleerefluiters. Ze vergezellen het prinsenpaar de komende maanden op alle festiviteiten.

Nico Van Tricht (45) en Katleen Vanvlaenderen (46) net nadat ze vernamen dat ze gewonnen hadden.
Mozkito Nico Van Tricht (45) en Katleen Vanvlaenderen (46) net nadat ze vernamen dat ze gewonnen hadden.
Den Belleman en de Bellevraa werden overstelpt met zakken van Dem's tijdens de Prinsenverkiezing in Halle.
Mozkito Den Belleman en de Bellevraa werden overstelpt met zakken van Dem's tijdens de Prinsenverkiezing in Halle.
De Dem's-zakken van kandidaten Jimmy en Melody worden geteld tijdens de Prinsenverkiezing in Halle.
Mozkito De Dem's-zakken van kandidaten Jimmy en Melody worden geteld tijdens de Prinsenverkiezing in Halle.
De mini-rode draad was dit keer het verzamelen van jetons voor winkelkarretjes tijdens de Prinsenverkiezing in Halle.
Mozkito De mini-rode draad was dit keer het verzamelen van jetons voor winkelkarretjes tijdens de Prinsenverkiezing in Halle.
Den Belleman en de Bellevraa werden door de supporters natuurlijk aangemoedigd met bellen tijdens de Prinsenverkiezing.
Mozkito Den Belleman en de Bellevraa werden door de supporters natuurlijk aangemoedigd met bellen tijdens de Prinsenverkiezing.
De kandidaten van de Prinsenverkiezing in Halle dansten vaak mee op het podium.
Mozkito De kandidaten van de Prinsenverkiezing in Halle dansten vaak mee op het podium.