De Bres klaar voor futsalgrootmachten Barça en Benfica

Sporthal omgebouwd in kader Champions League

Manager Lieven Baert van FP Halle-Gooik in het tot futsaltempel omgebouwde sportcomplex De Bres.
Mozkito Manager Lieven Baert van FP Halle-Gooik in het tot futsaltempel omgebouwde sportcomplex De Bres.
Sportcomplex De Bres heeft een kleine gedaanteverandering ondergaan, kwestie van Europese futsalgrootmachten als FC Barcelona en Benfica Lissabon te kunnen ontvangen. Zaalvoetbalclub FP Halle-Gooik organiseert vanaf woensdag immers de Main Round van de Futsal Champions League in eigen huis.

Het is al een hele week druk in sportcomplex De Bres in Halle, waar alles in gereedheid gebracht wordt voor de eerste wedstrijd in de Main Round Futsal Champions League. "Dat is een voorronde die je kan vergelijken met de tweede ronde van de Champions League in het klassieke voetbal", legt Lieven Baert, manager van FP Halle-Gooik, uit. "Tweeëndertig clubs, onderverdeeld in acht poules, willen doorstoten naar de laatste zestien. En wij organiseren in Halle één van die poules."

FC Barcelona en Benfica Lissabon zijn alvast ronkende namen, maar ook het minder bekende Kremlin Bicêtre heeft met Parijs een Europese hoofdstad als thuishaven. "We hebben de toppoule binnengehaald", glundert Baert. "We wilden dat al langer, maar de UEFA zag dat aanvankelijk niet zitten. Maar nu hebben we hen wel kunnen overtuigen." (Lees verder onder de foto).

Dranghekken zullen de supporters naar de tribunes leiden.
Mozkito Dranghekken zullen de supporters naar de tribunes leiden.

Om de UEFA overstag te krijgen, is FP Halle-Gooik ver gegaan. Zo werd De Bres voor de gelegenheid stevig verbouwd. "Zeker voor de wedstrijd van zaterdag tegen FC Barcelona was er enorm veel interesse", legt Baert uit. "Maar om veiligheidsredenen mogen er slechts 750 toeschouwers de zaal binnen. We hebben nu in samenspraak met de brandweer een raam verwijderd en er een trap geïnstalleerd, zodat we nu een extra nooduitgang hebben. En hierdoor kunnen er zaterdag nog eens vierhonderd mensen extra binnen. Die wedstrijd is intussen uitverkocht, maar voor de wedstrijden van woensdag en donderdag kunnen er wel nog kaarten besteld worden."

Een raam werd tijdelijk uit de gevel van sportcomplex De Bres gehaald, kwestie van een extra nooduitgang te creëren.
Mozkito Een raam werd tijdelijk uit de gevel van sportcomplex De Bres gehaald, kwestie van een extra nooduitgang te creëren.

Naast een extra nooduitgang werd ook een extra tribune gebouwd. Er ligt zelfs een nieuwe vloer, die op één dag tijd op de bestaande vloer gelegd werd. Voorts zullen dranghekken in de sporthal de toeschouwers meteen naar de tribunes leiden. Zelfs dinsdag moest er nog één en ander bijgeschaafd worden, zodat de ploegen in de namiddag aan hun eerste training op Halse bodem konden beginnen. "De ploegen overnachten in het Waalse Gellingen, op twintig minuten rijden van Halle", aldus nog Baert. "We moesten wel uitwijken om tegemoet te komen aan de accommodatieregels die de UEFA oplegt."

We hebben zelfs een raam uit de gevel gehaald om een extra nooduitgang te kunnen creëren

Lieven Baert

Het is intussen alweer veertien jaar geleden dat er nog eens een Main Round afgewerkt werd in België. "Toen organiseerde het stadsbestuur van Charleroi het evenement", weet Baert. "Wij zetten er nu als club onze schouders onder en dat maakt het zeker uniek. Voor het geld hoef je zoiets niet te doen, het is vooral de eer die meespeelt. Zo tonen we aan de futsalwereld dat Halle-Gooik als club wel degelijk sterk staat."

Wie de wedstrijden van FP Halle-Gooik wil volgen, kan dat doen via de livestream van Stadsradio Halle. De persconferenties zullen ook uitgezonden worden via de videostream van de zender. Kaarten kunnen hier nog besteld worden.

André Segers en Koen Oudaert van Stadsradio Halle. Die zal zowel de wedstrijden als de persconferenties uitzenden.
Mozkito André Segers en Koen Oudaert van Stadsradio Halle. Die zal zowel de wedstrijden als de persconferenties uitzenden.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.