Daar is 'em, de eerste carnavalscd van 2017

Yves en Bertrand stellen 'Strepke trekken' voor.
Foto Mozkito Yves en Bertrand stellen 'Strepke trekken' voor.
Carnavalisten moeten nog tot eind maart aftellen voor ze aan het feesten kunnen, maar Yves Debast en Bertrand Demiddeleer maken het wachten wat minder lang met een eerste cd van het seizoen.

'Strepke trekken' telt 19 Halse nummers. "Deze keer heeft ook Chris Van Houdt meegewerkt achter de schermen", vertelt Bertrand. "Onze nieuwe prins heeft namelijk een goede studio, waar we de liedjes van de Halse carnavalisten konden opnemen."

Inspraak

Yves en Bertrand volgden intussen ook een opleiding om de opnames nadien zo goed mogelijk te laten klinken. "We hebben zelf ook gemerkt dat de kwaliteit sprongen gemaakt heeft in vergelijking met de beginjaren", zegt Yves. "We investeren daar dus zelf ook in. Door in een eigen studio op te nemen en zelf de productie te doen, kunnen we de groepen tot op het laatste moment inspraak geven. Zelf geven we natuurlijk ook onze mening. Zo krijg je het beste resultaat."


'Strepke trekken' kost 15 euro en is verkrijgbaar in de winkels Cardano en Las Fiestas, en in frituur Tipzak. In de aanloop naar carnaval komt er nog een tweede album uit, met onder andere stoetliedjes en nummers die de verzamelaars van Yves en Bertrand niet haalden. (BKH)