Carnavalsgroep tovert Lembeek om tot retrodorp

Carnavalsgroep De Vrie Kadeikes is helemaal retro verkleed.
Foto Mozkito Carnavalsgroep De Vrie Kadeikes is helemaal retro verkleed.
De Halse carnavalsgroep De Vrie Kadeikes organiseert dit weekend in deelgemeente Lembeek Retro Mania. Op zaterdag 30 mei dompelen ze zaal De Kring en het Stevens de Waelplein onder in een retrosfeer.

Ze halen de jaren dertig tot de jaren zestig terug van onder het stof, want retro is hip volgens de groep. Het idee voor Retro Mania ontstond toen een aantal leden naar een soortgelijk evenement gingen in Oost-Vlaanderen. "Iedereen stond er op de dansvloer in retrokleren", zegt Kris Van Belle. "Wij denken dat er ook hier een publiek voor is en willen dit concept in de regio lanceren. Zaal De Kring bleek uiteindelijk de perfecte locatie, want stamt uit die tijd."


Vanaf 11 uur al kunnen liefhebbers genieten van oldtimers en classic scooters op het Stevens de Waelplein. Om 14.30 uur volgt er een rondrit door het Pajottenland. De muziekliefhebbers komen 's avonds aan hun trekken op de Soirée Dansante in zaal De Kring. "We hebben de vierkoppige band The Antonio Crooner Quartet ingehuurd voor livemuziek", zegt Kris Van Belle.


Na het optreden volgt er een dj en discobar. "Ook zij blijven in de retrosfeer door met vinylplaten te draaien", zegt Gilles Vandroogenbroeck. "Ook de bar is retro. We hebben enkele bieren van toen gevonden waaronder het 'Pjetje'."


Info: www.devriekadeikes.be/retromania.html. (BKH)