Carnavalisten stemmen Danny Sluys tot winnaar Gouden Mastel

Voorzitter de Gebeure opgenomen in de eregalerij van Carnaval Halle

Danny Sluys (45) won vrijdagavond de Gouden Mastel en is zo opgenomen in de Eregalerij van het Halse carnaval. Danny is al jaren voorzitter van de Halse topgroep de Gebeure die dit jaar voor de derde opeenvolgende keer het Halse carnaval won. 
Danny Sluys vorig jaar tussen het isomo in de hangar van zijn groep de Gebeure.
Mozkito Danny Sluys vorig jaar tussen het isomo in de hangar van zijn groep de Gebeure.

Prins Danny is ook de man die al heel wat groepen leerde met isomo werken. De laatste jaren stapten de groepen over van polyester naar isomo voor het bouwen van hun chars en Danny was niet te beroerd om grote en kleine groepen op weg te helpen in wat gerust een revolutie in het Halse carnavalswereldje mag genoemd worden. De Gouden Mastel werd uitgereikt tijdens de revue van de Halse carnavalsraad vrijdagavond in ’t Vondel. Het was het publiek die besliste. Naast Danny Sluys waren ook de mensen van het museum Den Ast genomineerd. Daar werd de voorbije maanden een tentoonstelling georganiseerd over de prinsen van Halle. Ook kunstenaar Luc Van Ruysevelt stond op de lijst. Hij is de man die vorig jaar het Carnaval Halle een nieuwe wisselbeker ‘Roland Lauwers’ schonk, de trofee waarvoor de carnavalsgroepen elk jaar strijden. De Halse carnavalsraad reikt de Gouden Mastel al sinds 2000 uit.  

Danny won met zijn groep dit jaar voor het derde jaar op rij Carnaval Halle met de Ezelskoers die ze door de straten stuurde.
Mozkito Danny won met zijn groep dit jaar voor het derde jaar op rij Carnaval Halle met de Ezelskoers die ze door de straten stuurde.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.