CARNAVAL HALLE: 1984 - Dei Van Sinte Roukes vieren elfjarig jubileum

Den Ast/Archief Felix Merckx Dei Van Sinte Roukes vieren in 1984 hun elfjarig jubileum in de stoet van Carnaval Halle.
Den Ast/Archief Felix Merckx Den Ast/Archief Felix Merckx Dei Van Sinte Roukes vieren in 1984 hun elfjarig jubileum in de stoet van Carnaval Halle.

Dat er in Halle meer dan veertig jaar polyester chars gebouwd werden hebben we te danken aan de groep Dei Van Sinte Roukes. Op de foto zien we de leden van de legendarische groep tijdens de stoet op de Nijvelsesteenweg terwijl ze hun elfjarig jubileum vieren in 1984. De char die ze dan mee brachten zou vandaag moeiteloos kunnen mee rijden in Halle. Dei Van Sinte Roukes leerden de stiel bij de collega’s in Bergen-op-Zoom. Onder impuls van Theo Drieghe kaapten Dei Van Sinte Roukes heel wat prijzen weg in het Halse carnaval. Liefst dertien keer eindigden ze op de eerste plaats. Niemand heeft het hen ooit nagedaan. De Halse chars kregen heel wat bijval in binnen- en buitenlandse carnavals en dus waren de kunststukjes uit Halle jarenlang te zien in andere stoeten. In 2001 kreeg de legendarische groep de Gouden Mastel van de Halse Carnavalraad en werd ze zo opgenomen in de Eregalerij van het Halse Carnaval. Een jaar deed de groep voor het laatst mee.




Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.