Bordspelfans verenigen zich

Spelcomputers en smartphones mogen dan wel hoogtij vieren, bordspellen zijn allesbehalve passé. In Halle hebben Jeroen Wauters en Dirk De Pever nu zelfs de club Galactic Boardgame Society opgericht.

"Elke tweede vrijdag en elke vierde zaterdag van de maand komen we samen om spellen te spelen", legt Jeroen uit. "Dirk en ik bezitten zelf tientallen bordspellen. We kiezen er elke keer een paar uit, die de leden dan kunnen spelen. Iedereen mag ook suggesties doen, natuurlijk. De regels van de spellen kennen we zelf heel goed, en die leggen we dan ook eerst uit. Wie het gewoon eens wil proberen, kan zeker eens binnenstappen. Het is de ideale manier om in groep eens nieuwe spellen te spelen. We reserveren ook elke keer een tafel waar dan vrij een spel gespeeld kan worden."

Winkelkorting

De club kan rekenen op de steun van speelgoedwinkel Top 1 Toys in de Basiliekstraat. "Wie lid is van de club, kan er een mooie korting krijgen", vertelt Dirk. "Tijdens de braderie van eind juni mogen we zelfs een standje voor de deur van de winkel plaatsen. Dan kunnen we enkele spellen demonstreren en onze vereniging wat bekender maken."


De club organiseert bijeenkomsten in 't Parlement in de Klinkaert, en verzamelt telkens om 20 uur. Je vindt Galactic Boardgame Society ook terug op Facebook. (BKH)