Balen stro vatten vuur, overslag naar schuur blijft beperkt

De brandweer was net op tijd ter plaatse. Om de bluswerken veilig te laten verlopen werden de zonnepanelen losgekoppeld.
Mozkito De brandweer was net op tijd ter plaatse. Om de bluswerken veilig te laten verlopen werden de zonnepanelen losgekoppeld.
De hulpdiensten rukten vrijdagnamiddag massaal uit naar de Bellingenstraat in Lembeek. Balen stro waren in brand gevlogen en er was al een beperkte overslag naar een naastgelegen schuur. Mogelijk gaat het om zelfontbranding.

Het vuur aan de pas afgeleverde balen stro werd kort na 15 uur opgemerkt. Een bluspoging werd ondernomen terwijl de hulpdiensten werden verwittigd. De brandweerzone Vlaams-Brabant West kwam met verschillende ploegen ter plaatse en was net op tijd om een aanpalende schuur te redden. Die raakte wel beschadigd en ook de bekabeling van de zonnepanelen werd geraakt waardoor die begonnen te knetteren. Om het blussen veilig te laten verlopen werden die panelen afgekoppeld. De oorzaak van de brand is voorlopig onbekend. Zelfontbranding is niet uitgesloten. Er vielen gelukkig geen gewonden. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.