Augusta en Corneille 70 jaar samen

PLATINA KOPPEL LEERDE ELKAAR OP VOETBALTOERNOOI KENNEN

Corneille Cobbaert (91) en Augusta Ceuppens (90) klinken het glas op hun zeventigste huwelijksverjaardag.
Mozkito Corneille Cobbaert (91) en Augusta Ceuppens (90) klinken het glas op hun zeventigste huwelijksverjaardag.
Corneille Cobbaert (91) en Augusta Ceuppens (90) hebben in woonzorgcentrum Dilhorne hun platina huwelijksjubileum gevierd. Het echtpaar leerde elkaar kennen op een voetbaltoernooi en is sindsdien onafscheidelijk. Samen kregen ze drie dochters, drie kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen.

Corneille en Augusta leerden elkaar nog voor de Tweede Wereldoorlog kennen. "Ik ging met een goede vriend naar een voetbalmatch kijken in Ternat, en daar leerde ik Augusta kennen. Zij was samen met haar beste vriendin naar het toernooi komen kijken", vertelt Corneille. De vonk sloeg meteen over. "Het was liefde op het eerste gezicht. We spraken nog een paar keer af en van het een kwam het ander, we werden een koppel." Drie jaar later stapten ze in het huwelijksbootje. "Op 18 juli 1944, een prachtige zomerse dag, zijn we getrouwd. Het was toen al oorlog en iedereen was op zijn hoede, maar geen enkel schot werd die dag afgevuurd." Samen kregen ze drie dochters: Christine, Janine en Jo.


Corneille en Augusta zijn een bijzonder populair echtpaar in de Baron de Vironlaan in Dilbeek. Het sociale leven is voor hen altijd heel belangrijk geweest. Corneille stond aan de wieg van vele initiatieven in Dilbeek, zoals de Jogging '80 en de petanqueclub SAP. "Ik heb altijd heel veel willen doen voor mijn gemeente. Samen met Augusta heb ik hier een mooi leven gehad, en het is nog niet gedaan", zegt Corneille. "Ik was ook een tijdje lid van de sportraad, het feestcomité en de fanfare. Mijn vrouw en ik speelden vaak tennis, dat was onze hobby. Stilzitten stond niet in ons woordenboek." Samen met vrienden en familie ging het koppel ook vaak op vakantie. "Toen we al wat ouder waren, gingen we meestal met z'n tweetjes naar warme landen. We bezochten Marokko, Portugal of Spanje. Dat waren mooie tijden", vertelt Corneille.

Corneille en Augusta op hun huwelijk in 1944.
Mozkito Corneille en Augusta op hun huwelijk in 1944.

Pensioen

Na een gevulde loopbaan als commercieel directeur bij het kledingmerk Scabal, ging Corneille nooit helemaal met pensioen. "Ik ben begonnen als gewone kleermaker, maar daarna heb ik bij Scabal het maatsysteem op punt gezet. Later werd ik ook commercieel directeur. Het was moeilijk om een vervanger te vinden, daarom bleef ik ook na mijn pensioen nog twee dagen per week werken. Ik deed het werk zo graag dat het voor mij een soort van ontspanning werd." Augusta heeft altijd voor de kinderen gezorgd.


"In die tijd bleven de vrouwen thuis om voor het gezin te zorgen. Gusta is een echte keukenprinses, het was dus altijd fijn om na een drukke dag thuis te komen om bij mijn gezin te kunnen zijn. Onze familie is altijd heel belangrijk geweest, we zijn enorm gehecht aan elkaar. Zonder hen hadden we dit allemaal niet meer kunnen meemaken."