Andy De Brouwer is Eerste Maître d’hôtel van België 2019

Gastheer van Les Eleveurs krijgt prestigieuze erkenning

 Andy De Brouwer in zijn restaurant Les Eleveurs.
Mozkito Andy De Brouwer in zijn restaurant Les Eleveurs.
Andy De Brouwer van restaurant Les Eleveurs is door Club Prosper Montagné uitgeroepen tot Eerste Maître d'hôtel van België 2019. Een prestigieuze titel in de horecawereld.

In het kader van de Prijs Prosper Montagné gaat de Club Prosper Montagné jaarlijks op zoek naar de beste talenten in zowel de keuken als de zaal van restaurants. Andy De Brouwer moest het voor de titel opnemen tegen Olivier Dereu van restaurant Escabeche in Knokke-Heist en Maxime Verstuyft van restaurant Michel in Groot-Bijgaarden.

Maxime bereikte de finale vorig jaar al, voor Andy en Olivier was het hun eerste deelname. De zaalmeesters werden beoordeeld op onder meer hun voorkomen, talenkennis en organisatietalent. Maar ook op hun kennis van de etiquetteregels, het correct noteren van telefonische reservaties, de ontvangst van gasten, het opdekken van een tafel, het aanbevelen en serveren van drank, de vaardigheid om een menu vlot te kunnen aanpassen, kennis van Belgische kazen en alles wat te maken heeft met het creëren van een zo aangenaam mogelijke ontvangst.

Met Andy De Brouwer staat intussen al de vierde generatie van de familie in het restaurant aan de Suikerkaai in Halle. Enkele jaren geleden gooide de wijnsommelier het roer nog om, en werd er gekozen voor bistronomie, oftewel gastronomisch eten in een gezellige bistrosfeer.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.