Al vijftal tips over aanranding in station van Halle, politie nog op zoek naar twee getuigen

De verdachte naar wie de politie op zoek is.
Federale Politie De verdachte naar wie de politie op zoek is.
De politie heeft een vijftal tips ontvangen over de aanranding in het station van Halle nadat een opsporingsbericht verspreid werd. Er zou zelfs al een mogelijke naam van de verdachte zijn vrijgegeven. De twee getuigen hebben zich nog altijd niet gemeld.

De feiten speelden zich af op woensdagavond 10 oktober rond 23 uur. Een vrouw van zestig was in het Halse station van de trein gestapt toen ze op de voetgangersbrug tegen de grond werd gewerkt door de verdachte. Terwijl hij haar betastte, passeerde een man die de daad onbewust kon stoppen. Vervolgens ondernam de verdachte een tweede poging op het braakliggend terreintje aan De Frietwagon. Hier kon een buurtbewoner gelukkig snel tussenbeide komen.

In zelfde wagon als dader en slachtoffer

“Tot nu toe is er een vijftal tips binnengekomen”, zegt Gilles Blondeau van het parket Halle-Vilvoorde. “Die worden nog onderzocht. De twee getuigen naar wie de politie op zoek is zijn nog niet gekend.” Het gaat om een man die in dezelfde wagon als het slachtoffer en de dader zat en net voor hen de trap naar de voetgangersbrug was opgestapt. De tweede getuige die wordt gezocht is de man die op de brug de eerste poging kon verhinderen.

Het opsporingsbericht kan u hier nalezen.

Wie nuttige informatie heeft voor de speurders, of zichzelf herkent in een van de beschrijvingen, kan contact opnemen met de federale politie via het gratis nummer 0800/30.300 of via het webformulier
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.