Actiecomité wil gemeenteraadsleden interpelleren over nieuwe brug

Freddy Debast, Stefaan Deneweth en Karlien Luyckx van het ‘Drasop-brug Open’ Comité aan de brug in Drasop.
RV Freddy Debast, Stefaan Deneweth en Karlien Luyckx van het ‘Drasop-brug Open’ Comité aan de brug in Drasop.
Het ‘Drasop-brug Open’-comité wil het stadsbestuur duidelijk maken dat heel wat Hallenaren een volwaardige brug voor alle verkeer willen aan Drasop, in tegenstelling tot de plannen van het Agentschap Wegen en Verkeer. Daarom  vraagt het een interpellatie aan op de volgende gemeenteraad.

Sinds dit jaar kunnen Hallenaren het woord nemen voor de gemeenteraad en de raad toespreken . Het comité zat intussen samen met schepen van Mobiliteit Bram Vandenbroecke (Groen) en een delegatie drukte de bezorgdheid uit van de omwonenden over het afsluiten voor het autoverkeer op de brug. 

“Onze bedoeling is om het stadsbestuur toe te spreken in naam van de buurtbewoners en van meerdere Hallenaren uit Buizingen, Essenbeek en Lembeek die dagelijks moeten omrijden door de afgesloten brug”, zegt Karlien Luyckx van het comité. “De voorbije dagen is het heel duidelijk geworden welke steun het comité van de buurtbewoners en van aanpalende wijken uit deze deelgemeenten krijgt. Al hun praktische bezwaren zullen op de gemeenteraad naar voren gebracht worden.”

Eerder maakte Vlaams minister voor Openbare Werken en Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) bekend dat hij zelf voorstander is van een brug voor alle verkeer maar dat Wegen en Verkeer een smallere brug zal ontwerpen om sluipverkeer te ontmoedigen.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Filip De Bakker

    Mijn steun heeft het comité ook! Brug herstellen in oorspronkelijke staat aub (ook voor auto’s).

  • Freddy De bast

    In tegenstelling tot de plannen van het Stadsbestuur.