4 maanden cel voor man die stal ‘om zoontje te onderhouden’

Baert Marc
Een man uit Halle is veroordeeld tot 4 maanden cel voor een diefstal uit een kringloopwinkel. “Ik was ten einde raad. Ik had zelfs geen geld meer om mijn zoontje te onderhouden”, klonk het tegen de politie. De rechter bleef mild en gaf hem de helft van de gevorderde straf.

In de nacht van 26 op 27 april 2017 hoorde een buurtbewoner veel lawaai vanuit het terrein van de kringloopwinkel. Hij ging een kijkje nemen en zag een man materiaal in zijn wagen inladen. De gealarmeerde politie was nog net op tijd om hem op heterdaad te betrappen. In de wagen had hij al twee fototoestellen, een uurwerk, parfum en een afstandsbediening gelegd. “Ik heb niks van geld meer. Ik kan zelfs mijn zoontje van 1 niet meer voeden”, verontschuldigde hij zich meteen tegen de politie, “ik ben ten einde raad en daarom dacht ik hier wat te vinden.” Omdat de man verstek liet konden er geen probatievoorwaarden opgelegd worden. Indien de man verzet aantekent kan dit eventueel nog wel gebeuren. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.