Exclusief voor abonnees

“We weten nog altijd niet waarom, maar het lokt nog steeds bezoekers” Bruidsboeket van Mathilde al twintig jaar te bewonderen in Sint-Martinusbasiliek

Toenmalig Prinses Mathilde op haar huwelijksdag met het acht kilogram zware bruidsboeket dat later die dag in Halle arriveerde.
REPORTERS Toenmalig Prinses Mathilde op haar huwelijksdag met het acht kilogram zware bruidsboeket dat later die dag in Halle arriveerde.
Koning Filip en Koningin Mathilde zijn deze week twintig jaar getrouwd. Mathilde schonk nadien haar bruidsboeket aan de Onze-Lieve-Vrouw van Halle. Dagenlang verdrumden zich honderden bezoekers voor het boeket in de Sint-Martinusbasiliek. Mensen boden geld om toch maar een bloemetje te bemachtigen. “Bezoekers vragen vandaag nog steeds waar ze het boeket kunnen vinden”, zegt deken Raymond Decoster.

Je hebt 12% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratisReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.