“Geen extra zakgeld? Dan ga je eraan!”

Brussels justitiepaleis, waar de zaak gepleit werd
Baert Marc Brussels justitiepaleis, waar de zaak gepleit werd
Een 18-jarige man uit Kortrijk riskeert een werkstraf voor het bedreigen van zijn vader. Die wou hem geen extra zakgeld geven, waarna de jongeman door het lint ging.

De ouders van de beklaagde waren enkele jaren gescheiden. Soms bracht hij samen met zijn jongere broer een weekend door bij zijn vader in Halle. Echt vlot verliep dit niet. Enkele weken geleden barstte de bom. De jongeman had om extra zakgeld gevraagd maar zijn vader had dit kordaat geweigerd. Hierop snelde hij naar zijn kamer waar hij een Zwitsers zakmes pakte. Hierop snelde hij terug naar beneden waar hij met het mes in aanslag zijn vader toeschreeuwde ‘dat hij eraan zou gaan’. Zijn broer kon de gemoederen bedaren en maakte hem het mes afhandig. De verdediging verzocht om de opschorting. “Hij heeft geen enkele steekbeweging gemaakt en had natuurlijk nooit de intentie om zijn vader iets aan te doen”, beklemtoonde zijn advocaat. Uitspraak op 25 september. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Patrick Duyck

    Intentie of niet, de bedreiging was er en dat doe je nooit tegen je ouders, een paar jaar gevangenis tussen volwassen criminelen zal m andere gedachten geven