"Geen betere locatie voor assistentiewoningen"

BOUWWERKEN AAN NIJVELSESTEENWEG ZIJN BEGONNEN

Een toekomstbeeld van residentie De Vijver, langs de Nijvelsesteenweg. De bewoners krijgen er een uitzicht over de vijver van Essenbeek.
Foto Mozkito Een toekomstbeeld van residentie De Vijver, langs de Nijvelsesteenweg. De bewoners krijgen er een uitzicht over de vijver van Essenbeek.
In het Halse gehucht Essenbeek zijn grondwerken gestart voor de bouw van de eerste assistentiewoningen. Het complex wordt opgetrokken langs de Nijvelsesteenweg, waar de toekomstige bewoners een uitzicht over de vijver in het centrum krijgen.

Ontwikkelaar La Residence kreeg in maart van vorig jaar een bouwvergunning voor zestien assistentiewoningen, die door Vastgoed De Vos verkocht zullen worden. Volgende week maandag wordt een informatienamiddag georganiseerd om het hele project voor te stellen aan potentiële kopers. "De ligging is de belangrijkste troef", zegt Bjoke De Vos van Vastgoed De Vos. "Aan de achterzijde heb je een prachtig uitzicht over het groen en de vijver, en langs de steenweg heb je verschillende winkels op wandelafstand. Vanuit Essenbeek geraak je ook vlot in het centrum van Halle. Ik denk niet dat je momenteel in de streek een betere locatie kan vinden voor assistentiewoningen."


Het complex wordt ook bewust klein gehouden, zodat het in het gehucht past. "Je kan het vergelijken met woonerf Hoesnaek in Pepingen", klinkt het. "Dat werd vorig jaar gelanceerd en alle appartementen waren er al na vijf weken verkocht. Ik verwacht dat mensen ook in Essenbeek snel zullen beslissen om een assistentiewoning te kopen. Het is een project dat echt mikt op de inwoners. Zo kunnen senioren die kleiner willen gaan wonen of die een beetje hulp nodig hebben, op een comfortabele manier in hun eigen buurt blijven."

Vanaf 175.000 euro

De assistentiewoningen in Residentie De Vijver variëren in oppervlakte tussen 55 vierkante meter en 90 vierkante meter. De prijzen starten ongeveer op 175.000 euro, exclusief kosten. "Dat is een eerlijke prijs", zegt Bjoke. "Je krijgt er ook heel wat voor in de plaats. De appartementen werden ingericht volgens de nieuwste energienormen en zijn volledig toegankelijk voor mensen met een beperking. Er is ook telkens kelderruimte voorzien, alsook een standplaats. Tegelijk zijn er allerlei extra's aanwezig, zoals een kinesist, een fitness en een cafetaria. Voor de zorgdiensten staat Zorggroep Eclips in. Zij genieten een uitstekende reputatie en bieden betaalbare zorg op maat. Op het gelijkvloers zijn ten slotte nog twee handelsruimtes voorzien, waar bijvoorbeeld een kinepraktijk, een apotheek of een andere zaak kan komen."


De assistentiewoningen zullen in het voorjaar van 2018 reeds afgewerkt zijn. De grondwerken zijn al gestart en daarom wordt nu ook al de verkoopfase op gang getrokken. Wie geïnteresseerd is, kan op maandag 13 februari terecht in zaal Vergeet-me-nietje, in de Kasteelstraat. Inschrijven en meer informatie via pajottenland@vastgoeddevos.be.