‘Beerhunter’ Wanne Madalijns vermeld
in boek over gedreven bierliefhebbers

Wanne Madalijns met een biertje in de hand.
rv Wanne Madalijns met een biertje in de hand.
Johan ‘Wanne’ Madalijns uit Lembeek heeft een plek gekregen in een lijst van vijftig zogenaamde ‘bierjagers’ die de Belgische biercultuur mee helpen in ere houden.

Freddy Debels (73) stelde op het Zythos Bier Festival het boek ‘De Educatieve Bierjagers’ voor. Debels zocht en vond een vijftigtal mensen uit de ‘bierwereld’ van wie hij vond dat ze een verhaal waard waren. “Het werd een zoektocht naar personen die door hun activiteiten de Belgische biercultuur opwaarderen”, aldus Debels. “Zo erkent dit boek het respect voor de inzet van talrijke bierliefhebbers die nauwelijks aandacht krijgen, maar die de brouwers en hun bieren met enthousiasme en competentie in de schijnwerpers zetten. Zij informeren bierliefhebbers met gastoptredens, tentoonstellingen, bierblogs, websites, en nieuwsbrieven.”

Lambikstoempers

Wanne Madalijns- zelf al jaren gepassioneerd door bier- is één van hen. Hij is medeoprichter van de bierproeversvereniging De Lambikstoempers, afgestudeerd als ‘Technicus in de Fermentatietechnieken – Bier’ aan het CVO-Elishout in Anderlecht, amateurbrouwer, erelid van de Geuzen van Oud Beersel, redactielid van met magazine De Zytholoog, lid van de Raad van Bestuur van HORAL (Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren), medeoprichter van het bierplatform Beertourism.com, voorproever en jurylid bij verschillende brouwwedstrijden, lid van de Raad van Beheer van de vzw Brussels beer Capital, Duvel Tripel Hop-ambassadeur en ereridder in het Ridderschap van de Roerstok der Belgische Brouwers.

Het boek is uitgegeven in eigen beheer. Je kan het bestellen door 30 euro per boek over te schrijven naar de rekening van Debels Freddy Crowdfunding op het rekeningnummer BE68 0636 5144 2234, met vermelding van je naam, adres, gsm-nummer en het gewenste aantal boeken. Meer info op wacho@skynet.be of 0470/50.58.06.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.