'Baby' Louis biedt mensen met dementie rust en geborgenheid

Levensechte pop werd verwelkomd met babyborrel

Woonzorgcentrum Zonnig Huis in Halle telt met Louis nu ook een baby in de rangen. Geen echte baby, natuurlijk. Wel een pop die mensen met dementie rust en geborgenheid kan bieden.
Ergotherapeute Heidi Paesmans (rechts) met de collega's van woonzorgcentrum Zonnig Huis. Zij gaven baby Louis al een warm welkom.
Mozkito Ergotherapeute Heidi Paesmans (rechts) met de collega's van woonzorgcentrum Zonnig Huis. Zij gaven baby Louis al een warm welkom.

 Louis werd intussen al verwelkomd met een heuse babyborrel, nadat hij door een inmiddels ex-collega als afscheidsgeschenk naar Zonnig Huis gebracht was.

"We merken nu al dat mensen die de pop vasthouden, rustiger worden", zegt ergotherapeute Heidi Paesmans van Zonnig Huis. "Onze bewoners vinden het prettig om met Louis bezig te zijn, maar ook andere senioren zijn al eens nieuwsgierig komen kijken naar onze jongste spruit. De pop is zo levensecht dat enkele bezoekers zelfs dachten dat hij hier gewoon in zijn koets achtergelaten was." Bij deze: in Zonnig Huis wordt dus geen baby verwaarloosd, maar worden wel mensen met dementie geholpen.

Het Halse OCMW investeert al even in de begeleiding van demente bewoners van Zonnig Huis. Eerder werd er ook al de Tovertafel geïntroduceerd. Die lokt reacties uit via lichtprojecties. Voorts worden er ook 'dementievriendtassen' uitgeleend, met daarin informatie over dementie voor iedereen die er in zijn of haar omgeving mee geconfronteerd wordt. Binnenkort wordt bovendien nog gestart met de aanleg van een dementietuin.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.