Immuuntherapie Felien wellicht terugbetaald: “In stroomversnelling door alle aandacht”

Felien samen met haar mama (Katrijn) en papa (Joey).
Karolien Coenen Felien samen met haar mama (Katrijn) en papa (Joey).
Wellicht zal de immuuntherapie voor kinderen met een neuroblastoom toch worden terugbetaald. Dat zou goed nieuws zijn voor negen Belgische kinderen die lijden aan deze zeldzame vorm van kinderkanker. De vijfjarige Felien uit Halen is één van hen. “Laten we voorzichtig blijven tot we officieel bevestiging krijgen”, vertelt grootmoeder Judith, die de steunacties mee coördineerde.

In de nasleep van de aandacht rond Pia kregen nog enkele andere kinderen heel wat aandacht omwille van dure behandelingen die (nog) niet werden terugbetaald. Een actie op Facebook ten voordele van Felien bracht 35.000 euro op en enkele acties die niet online liepen, zorgden voor meer dan 40.000 euro aan steun. “Door alle media-aandacht is het dossier plots in een stroomversnelling gegaan”, onderstreept Judith. “Zo is wat we gedroomd hadden werkelijkheid geworden. Ik wil graag iedereen bedanken voor de steun.”

Geld naar partners

Indien het geld straks zou worden terugbetaald, gaat het ingezamelde geld voor Felien naar partners die haar tijdens haar ziekte steun hebben geboden. Dat beloofde de familie al tijdens het lopen van de actie.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • paul maene

    Stort beter dat geld in een fonds voor zieke kinderen! Laat het in geen geval onder de hoede van politici want dan is het zó leeggeroofd!

  • avelino garcia

    Stop met betalen voor die politieke leeglopers, zij doen al maanden geen zak en worden doorbetaald. Zolang er geen regering gevormd is hebben zij ook geen recht op parlementair loon, want ze doen geen zak.

  • Rudi Bollaerts

    Heel mooi die acties maar waar gaat het stoppen want er zijn zoveel zieke kinderen en jeugdige mensen ,moet men dan voor iedereen een actie op poot zetten het is aan de instanties om de problemen aan te pakken toch niet aan de maatschappij.