Haast niemand verwacht fietsers

Op de grote rotonde met centraal De Vuist, het bekende beeldhouwwerk van Rik Poot, is het opletten geblazen voor de fietsers.

De kruising van de Woluwelaan en de Luchthavenlaan levert er een onophoudelijke verkeersstroom op. En rondom hun rijstrook loopt ook een fietspad. Wie daar rijdt, heeft voorrang op de wagens, maar doet er goed aan die voorrang niet blindelings te nemen. Automobilisten en truckers die rechts afslaan, doen dat doorgaans behoorlijk fluks.

Wanneer er geen file staat, zijn weggebruikers veelal ook 'goed gelanceerd', en hebben ze enkel oog voor het moment waarop ze zich gepast tussen de carrousel van wagens op de rotonde kunnen 'gooien'. Bij het verlaten van de rotonde verwachten ze ook doorgaans geen fietsers die hun pad kruisen.

De rotonde ligt op de reisweg van onder meer leerlingen uit Machelen die in Vilvoorde naar school gaan. Geregeld komen zij dan ook nog eens uit de 'verkeerde' richting over het fietspad gereden. Niet onbegrijpelijk als je de drukke Woluwelaan moet oversteken, maar het maakt de verkeerssituatie er niet veiliger op. (DBS)

Een fietser deelt de rotonde met enkele wagens, zij het elk op hun rijbaan. Gevaarlijk wordt het wanneer die auto's de rotonde willen verlaten.
Lukas Een fietser deelt de rotonde met enkele wagens, zij het elk op hun rijbaan. Gevaarlijk wordt het wanneer die auto's de rotonde willen verlaten.