Voordracht leert faalangst bij kinderen herkennen en voorkomen

Archiefbeeld - Een meisje maakt huiswerk.
ANP XTRA Archiefbeeld - Een meisje maakt huiswerk.
De CM organiseert in samenwerking met het Huis van het Kind een voordracht over faalangst bij kinderen.

Faalangst of angst te mislukken doet zich voor in situaties waarin een kind denkt te moeten presteren en hierbij – vaak ten onrechte – denkt dat kans op mislukken erg groot is. Tijdens de voordracht beschrijft spreker Ilse Dewitte, orthopedagoog en kinder- en jongerentherapeut, met concrete voorbeelden wat faalangst is en hoe je die als ouder of als leerkracht kunt herkennen. Er worden tips gegeven om het zelfvertrouwen bij kinderen weer op te krikken en faalangst te voorkomen en aan te pakken, thuis en op school.

De voordracht vindt plaats op dinsdag 13 november om 19.30 uur in BKO De Pagadder, Middelkouter 14 in Haaltert. De toegang is gratis. Inschrijven via www.cm.be/agenda of gezondheidsbevordering.mvl@cm.be.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.