Vlaams Belang dient motie in om betalend parkeren op stationsparkings uit te stellen

De parking aan het station in Haaltert wordt heraangelegd.
Foto Claudia Van den Houte De parking aan het station in Haaltert wordt heraangelegd.
Vlaams Belang Haaltert zal een motie indienen tegen het betalend maken van de stationsparkings van Haaltert en Ede door de NMBS. Volgens de gemeente heeft de motie weinig zin.

Zoals al bekend zullen de pendelparkings aan de stations van Haaltert en Ede betalend worden. Dat zou volgens federaal parlementslid Pieter De Spiegeleer (Vlaams Belang), die een mondelinge vraag stelde aan federaal minister van Mobiliteit François Bellot, vanaf het tweede kwartaal van 2020 gebeuren. De Vlaams Belang-fractie dient een motie in waarin de gemeenteraad de opdracht geeft aan het college van burgemeester en schepenen, om de NMBS te vragen het betalend parkeren uit te stellen tot er een concreet masterplan voor beide stationsomgevingen uitgewerkt is.

“De kans is uitermate groot dat er meer - dan nu al het geval is - geparkeerd wordt in de naburige straten en dat kan uiteraard de bedoeling niet zijn”, aldus De Spiegeleer, die het een asociale maatregel noemt. “De pendelaar wordt op extra kosten gejaagd, terwijl hij meer en meer aan comfort (sanitair, verwarmde wachtruimtes, fysiek bemande loketten, … ) inboet. Ik zal de burgemeesters van het naburige Erpe-Mere en Aalst, formeel op de hoogte brengen van de motie die Vlaams Belang Haaltert indient. De stations van Ede en Haaltert worden immers ook gebruikt door pendelaars uit die gemeenten”, besluit De Spiegeleer.

“De NMBS heeft ons vier jaar geleden beloofd dat de parkings gratis zouden blijven en we hebben dit in elk overleg met de NMBS aangekaart, maar het is de NMBS die beslist”, reageert Haalterts burgemeester Veerle Baeyens (N-VA). “Zo’n motie heeft dus niet veel zin.”
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Peter De Sutter

    Van de ene platte belasting naar de andere, dat is de enige ‘verandering’ die steeds ‘krachtiger’ word opgelegd!....dat is wel duidelijk!! Maar of dit met VB aan de macht zou anders zijn?... Veel populistische praat,...dat wel, maar van op de zijlijn is dit niet moeilijk.

  • Luc SIMON

    Zou het niet mogelijk zijn de mensen met abonnement een gratis kaart( met nummerplaat) te geven om achter de voorruit van hun wagen te leggen ? Dan kan misbruik worden gecontroleerd en bestraft. Het is toch een parking voor treingebruikers. Simon Luc.

  • Bram De Spriet

    Alle gekheid op een stokje ? Mensen stimuleren om openbaar vervoer te nemen en wat doen we laten betalen op de parkings aan stations ?? Gekker kan het niet zijn ...