Veertiger krijgt stroomstoot van 11.000 volt bij werkongeval (en overleeft)

De arbeider werd geëlektrocuteerd terwijl hij aan het werken was aan het FeliXart Museum.
Foto Mozkito De arbeider werd geëlektrocuteerd terwijl hij aan het werken was aan het FeliXart Museum.
Een 44-jarige man uit Haaltert werd dinsdagochtend bij werken in Drogenbos geraakt door een stroomstoot van maar liefst 11.000 volt. Hij was met een drilboor aan het werk aan een middenspanningscabine. Naast hartritmestoornissen zou hij er als bij wonder niets aan overhouden.

De man was met drie collega's van de firma PPR-Vibed uit Haaltert aan het werk in de Kuikenstraat aan het FeliXart Museum. Het beheer had hun cabine graag verplaatst zien worden om zo meer ruimte aan de voorkant te creëren. Die cabine staat op een betonnen sokkel en het slachtoffer was met een drilboor aan het werk om het beton errond weg te kappen, als voorbereiding op de verplaatsing. Daarbij raakte hij per ongeluk de middenspanningskabel die naar de cabine loopt en werd hij onmiddellijk getroffen door de zware stroomstoot. De hulpdiensten brachten de man buiten levensgevaar over naar het ziekenhuis.

"Klein ongeval"

"Het ging om een klein ongeval", zegt preventieadviseur Anja Eeckhout van de Oost-Vlaamse firma. "Onze werknemer is levend en wel. Mogelijk mag hij vanavond al naar huis na observatie." De veertiger zou enkel hartritmestoornissen vertoond hebben na het ongeval. Of hij gisteren ook effectief al naar huis mocht, is niet duidelijk. Het Arbeidsauditoraat Halle-Vilvoorde en de Directie Toezicht op het Welzijn op het Werk van de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg onderzoeken het ongeval.


Ongeveer zeshonderd klanten uit een vijftiental straten kwamen tussen 7.53 en 8.30 uur zonder stroom te zitten als gevolg van het ongeval. Arbeiders van Eandis kwamen ter plaatse om de nodige herstellingswerken uit te voeren. (TVP)